mandag den 24. november 2014

Nissestørrelse

Hvor store er nisser egentlig? Det er nu ikke fordi jeg strikker til nisser, men kom til at tænke om det mon ikke lige var størrelsen. Jeg venter lidt med at afsløre hvem de er strikket til og der er mange små hoveder i det hjem, så det bliver ikke dem alle der skal lunes til jul.

Faktisk er der kun en måned til juleaften.

mandag den 17. november 2014

Så langt, så godt

I den seneste 1½ uges tid har jeg ikke været så meget på bloggen, da synet driller lidt efter et mindre indgreb grundet dobbeltsyn. Nu har jeg endnu mere dobbeltsyn, men om nogle uger ser jeg perfekt - i hvert fald i et halvt års tid. Jeg glæder mig helt vildt og ønsker mig bøger til jul - strikkebøger især.
Strikkepindene arbejder dog stadig og selvom der er flere pauser, er jeg endelig blevet færdig med de lange strømper. De er virkelig skønne i Arwetta.

Det er selvfølgelig svært at se hvor fine strømperne er når de bare ligger der, men forhåbentlig ligner de dem på billedet af min gamle, slidte opskrift (selvom jeg lavede en smule om på mønstret). De strømper går bare aldrig af mode!



tirsdag den 4. november 2014

Juleklokken

Ingen jul uden en klokke! Det var bare ikke lige det nemmeste mønster til årets første julekugle, men uld er heldigvis ret nemt at gøre jævnt med lidt damp. Den skal nok blive fin. Desværre ses den rustrøde farve ikke så godt på dette billede i aftenbelysningen, men der kommer flere billeder. Jeg er jo først lige begyndt.

Opskriften er fra Arne & Carlos' bog Julekuler. 

Jeg går varmt ind for strik til velgørenhed og strikker gerne til fordel for hjemløse, forældreløse og fattige i hele verden. Arne og Carlos er også med på bølgen, men tjek lige prisen her... de er ikke så kede af det i Norge, selvom jeg godt ved at alt er dyrt deroppe og at det de designer er trendy. Jeg har oven i købet hørt at man sælger deres julekugler for 100 € i Paris, men det kan vel heller ikke komme bag på nogen. Godt at jeg kan strikke dem selv.