fredag den 27. marts 2015

Beatrix Potter strik

 Nu ved jeg hvorfor jeg elsker Beatrix Potters eventyr så højt. De kære små dyr har altid travlt med dagligdags gøremål og forskelligt håndarbejde. De broderer, syer, spinner uld og de strikker! Denne lille mus er virkelig kær; det ser nærmest ud som om strømpen driller.

Peter Kanins mor tager det mere roligt. Der er ingen tvivl om at hun som enke med fire små unger, nyder godt af en strikkepause af og til.

Og så er der denne erfarne herre, der med benene over kors gør lidt nytte i de mørke aftentimer.

Alan Dart har i 90'erne designet adskillelige strikkeopskrifter med Beatrix Potters dyr. Her er det Julie Rapand han har strikket. Opskrifterne er for længst udgået, men er i ret høj kurs på ebay og antikvarisk.

Jeg skal helt sikkert se filmen om Beatrix Potter en af påskedagene, samt læse højt af eventyrene. Der er mindst en i familien, der ikke er for gammel til at høre efter.




torsdag den 19. marts 2015

En sund trøje

Det skrider lige så stille fremad med min kål-farvede trøje. Den har fået en sådan størrelse, at jeg begynder at fornemme hvordan det bliver at få den på. Jeg glæder mig!

søndag den 8. marts 2015

Forår i farver

Der er gang i farvepaletten og jeg nyder årets første rigtige forårsdag i haven. Som barn havde jeg en billedbog om påskeharen og hans familie, der havde travlt med at male alle blomster, friske skud, æg og endda regnbuen, så det hele kunne blive fint til påske. Den bog tænker jeg på hvert forår, når farverne overrasker en efter den grå vinter.
Ærmet er til en drengebluse; et strikkeprojekt der har ligget stille i noget tid. Nu skal jeg bruge pindene til noget andet, da det er mine yndlingspinde jeg strikker hurtigt på. Først strikker jeg pindene fri, så får vi se med den bluse senere. Når det har ligget længe nok, er det som at få et nyt strikketøj.

torsdag den 5. marts 2015

Påske hele året

"Påske hele året" er en bog af Arne og Carlos jeg elsker at kigge i - hele året. Den er fuld af leg og sjovt påskestrik. Jeg er vild med de strikkede påskeæg (ligesom julekuglerne), men er bestemt ikke vild med 3-trådet strik i samme omgang. Så jeg broderer i stedet den 3. tråd på bagefter; det har jeg heldigvis ikke noget imod. Faktisk kan jeg godt lide at brodere, og hjertet her tager ikke lang tid. Udfordringen er at brodere det på et æg, hvor det ikke er så let at komme til bagsiden. Derfor vælger jeg at gøre det, inden at ægget er strikket færdigt; også selvom der sidder fire pinde i vejen.

Det er blevet tidligt forår, og siden februar gik med så meget andet, nåede jeg ikke at få malet fuglekasserne (ikke fordi jeg gør det hver vinter, men de trænger!). Fuglene er allerede kulrede, og lillepigen har lavet det lækreste fuglefoder i skolen og lagt til dem, så jeg må nok se i øjnene, at de "rustikke" fuglekasser bare skal have lov til at se sådan ud lidt endnu.

Æggene strikker jeg i Finullgarn fra Rauma, selvom dem i bogen er strikket i noget andet. Finullgarn har jeg nemlig en del af i strikkekurven, og jeg kan bedst lide at bruge noget jeg har på lager eller rester af, til at strikke sådanne små pynteting. Men de bliver ikke mindre fine af den grund, hvis altså man kan lide det uldne look.