onsdag den 30. december 2015

Ulden siddehynde

I år har jeg ikke rigtig fået strikket så mange julegaver, men var i stedet heldig at få en. Min norske svigerinde har strikket og valket flotte siddehynder til flere af os, med motiver af noget vi går op i. Det er min den ekstra uldne!
Så bliver vi ikke længere kolde i rumpen, når vi skal på tur i skoven og trænger til et hvil. De er nemme at rulle sammen og tage med i rygsækken eller tasken. Nu er der kun at vente på forår og udetid. Håber det bliver en kort vinter.

onsdag den 23. december 2015

Der er noget i luften

Træet er pyntet, æbleskiver vendt, anden steger i ovnen... og jeg har ligget under juletræet. Man bliver faktisk ret træt på lillejuleaften. Der er lige noget man skal nå, og i år er jeg altså hele tiden et skridt bagud.

Men der er noget i luften, og spændingen stiger her i huset. Glædelig jul ♥

Der er noget i luften
et barndommens bud,
som lyser imod mig
som stjernen fra Gud,
som leder mig stille
til frelseren lille
med barndommens fryd,
skønt barndommen flygted som fuglen,
der rejste mod syd.

Vilhelm Gregersen 1911


fredag den 18. december 2015

Øv, men pyt!



Nu er jeg godt i gang med bærestykket på Pistacie, og er startet på vendepindene til hals. Men det skriger! I hvert fald i mine øjne. Mønstret er ikke symetrisk omkring indtag, faktisk er det noget juks. Jeg har læst opskriften igennem igen og igen, men har fulgt den slavisk. Det ser derimod ud til, at man ikke skal forskyde mønstret ved start på ærmet - som der står i opskriften, men i stedet starte mønstret på ærmet, samme sted som på kroppen. Udtagningerne skaber nemlig forskydningen.

Det er ikke noteret som rettelse på Annette Danielsens hjemmeside, så måske er der en anden forklaring.


Uanset ser det rodet ud, når mønstret bliver "knækket" af indtagene. Men havde det bare været ensartet som på billedet her, havde det i det mindste set ud som om, det var med vilje.

Øv, men pyt! Jeg strikker i hvert fald ikke to ærmer om. Nu håber jeg bare at den kommer til at passe.

tirsdag den 8. december 2015

Gå med styrken

Hvis I også ser TV2s julekalender Juleønsket med de StarWars-agtige engle, kan det være at disse strømper vil gå an i de bløde pakker. Her er Opskriften.

May the Force be with you.