onsdag den 25. maj 2016

Babyfutter

Det er dejligt når niecerne sender billeder af det hjemmestrikkede i brug, og babyfutterne har fået ros for at blive på. Sådanne har det ellers med at blive sparket af...

Opskriften er gratis fra Tusindfryd CPH og meget nem at gå til. Jeg har dog valgt at bruge 4 pinde + 2 strikkemarkører i stedet for 6 pinde. Ribben valgte jeg at strikke rundt, så der ikke skulle syes eller strikkes mere sammen end højst nødvendigt. Desuden strikkede jeg *1 dr. r, 1 vr* hele vejen, for en mere elastisk rib. Se her hvordan:








torsdag den 19. maj 2016

Baby pige

Jeg fik sendt en kuffert af sted med pigestrik. Næsten samme slags som sidst, bare i pigefarver. Billedet er taget lidt på skrå, og proportionerne passer ikke helt. Faktisk er det den rosa trøje, der er mindst.

Trøjen er så lækker blød i Engleuld, og de små futter sidder rigtig godt på fusserne - har jeg fået refereret. Dem skriver jeg mere om en af dagene.

Trøjen her, havde jeg først strikket i samme mønster som i drengetrøjen - bare med huller hele vejen. Men den trak så skævt, at jeg trævlede den op, og strikkede i stedet denne model, som jeg før har strikket i lyseblå. Denne gang havde jeg dog bedre styr på, hvilken side knapperne skal sidde i. Garnet er Pima fra CaMaRose.

Senere fik jeg det gode råd af moster: for at tætte hulmønstre ikke skal trække skævt, skal man slå om pinden forskellig vej hver anden gang. Det må komme an på en prøve...



fredag den 6. maj 2016

Flere små huer

Der blev strikket flere huer i forskellige størrelser, og denne gang i pigefarver. Og nu er hun kommet, så der er pakke på vej til den anden ende af landet. Garnet er igen Pimabomuld fra CaMaRose og opskriften fra Babystrik på pinde 3.