mandag den 31. oktober 2016

Baby Halloween

Jeg ledte efter en vanteopskrift i str. 6 mdr.+ hvilket viste sig at være lidt svært at finde, da det skulle være med mønster. Enten blev de for små eller også for store. Men det lykkedes! På Sandnes garn har de lagt gamle opskrifter ud, som kan downloades gratis. Her fandt jeg disse fine babyvanter, med et gammelt norsk mønster. I starten syntes jeg at det mest lignede en edderkop. Da vanten så kom af pindene, kunne man se det fine kors. En aften som i aften, må det blive til en korsedderkop.

Garnet er økologiske Semilla Fino, og jeg har strikket vanterne på ½ pind tykkere end i opskriften. Hvis de er blevet en smule større, er der bare større chance for at de kan bruges hele vinteren. De er nu stadig ret små.

De næste par babyvanter bliver mere julede...

HAPPY HALLOWEEN


fredag den 28. oktober 2016

Fremdrift

Hurra!! Mit strikketøj har fået ærmer, og jeg er begyndt på et tredje mønster på skulderen. Det er helt sikkert opfundet for at få mønsterstrik på hver pind, som der er på ryg- og forstykker. Men det ender med at blive en sjov detalje. Vinter kom an, Delft skal nok blive klar.

fredag den 21. oktober 2016

Lykken er...

Lykken er en garnbutik, hvor man kan vinde garnet! Det er ikke en konkurrence jeg hentyder til, men det at kunne låne en garnvinde og et krydsnøgleapparat. Så kommer man hjem med disse flotte nøgler, i stedet for de store fed. Garnet er fra Kampes og skal strikkes til vanter. Det er nemlig det garn Solveig Larsson strikker af, men ikke henviser til i sine bøger. Der beskrives garnet i 2-trådet eller 3-trådet uldgarn, og det kan jo være så meget. Men nu skal jeg prøve akkurat det samme garn, som vanterne i Vantboken er strikket i.

Det var en efterårsferiedag med familien på tur i Lund, og da jeg ikke kan slå mig løs i et badeland, slentrede jeg i stedet i byen for at finde garn og cappuccino. Det var hos Sländan i Lund hvor jeg fandt lykken. En lille hyggelig garnbutik, med lidt af hvert.

 Man kan dog ikke tage til Lund uden at besøge den gamle (danske) domkirke fra middelalderen, med det smukke mosaik, astronomiske ur og små hyggelige kirkerum, til et hvert åndeligt formål. Det er meget fredfyldt og stemningsfuldt; noget så stort, at det ikke kan måles i garn! Det var svært at gå forbi den hjemløse, der havde sat sig godt til rette i kirkedøren for at tigge - når nu jeg lige havde brugt 5 kr. på at tænde lys i kirken...