onsdag den 30. november 2016

Adventsvanter

Mon vi får hvid jul i år? I hvert fald er min yngste klar med sine nye vanter, som jeg har strikket til hende. Hun går nemlig helst med hænderne i lommen, men når der kommer sne, tager hun dem på - siger hun.
Vanterne er strikket efter opskrift i den norske bog "Eventyrvotter", og vanten hedder Grantreet. De er strikket i Finullgarn i farverne lyng og naturhvid på pinde 2½, for en tæt og lille damestr.

Jeg blev ret tilfreds med symmetrien i opskriften; striberne fortsætter endda på bagsiden af tomlen. Desuden er der kommet et par harer og en fugl med i vanten. Dejligt juleeventyr.

Hvis du har lyst til at strikke julevanter, kan du være med til et adventmysterium ved at købe opskrift til Julevotten 2016 på Ravelry (den er på norsk). Man får opskriften hen ad vejen i løbet af december, så man ved ikke hvordan vanten ser ud, når man starter på den. Der er en del mønsterstrik, så det er ikke en vante for nybegynderen. Men klø på, hvis du har lidt øvelse i at flette farver og sno garnet. Jeg er klar med en lysgrå og mørk petrol i Finullgarn. Måske sniger der sig også lidt rødt ind i vanten? Man ved aldrig!



2 kommentarer: